ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов

Снимка: Infomreja.bg, Валери Жаблянов, архив

ГЕРБ поиска оставката на депутат от Кюстендилски избирателен район Валери Жаблянов в качеството му на зам.-председател на парламента.

Това съобщи сайта novini.bg.

Искането на оставката стана ясно от декларацията на парламентарната група, представена от депутата Тома Биков. Ако исканата оставка не бъде подадена, утре сутринта народните представители на ГЕРБ започват събиране на подписи.

„От изявления на представители на ПГ на БСП вчера стана ясно, че заместник-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е авторът на скандалната фраза, поместена в официална позиция на социалистическата партия, според която т. нар. Народен съд е необходимо и неизбежно правосъдие“, сочи декларация. Биков посочи, че партията приветства решението на ръководството на БСП да оттегли „тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ“.

„В същото време припомняме, че господин Жаблянов не за пръв път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди две седмици, господин Жаблянов се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, категоричен бе депутатът. ГЕРБ определя поведението на Жаблянов като неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. „ПГ на ГЕРБ призовава господин Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия, като подаде оставка от поста, който заема“, допълни още Тома Биков.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK