На среща в Якоруда и Белица депутати от ГЕРБ обсъдиха безработицата

Снимки: ГЕРБ

Народните представители от ГЕРБ в област Благоевград Даниела Савеклиева и Александър Мацурев се срещнаха с членове и симпатизанти на партията от Якоруда и Белица. По време на срещите бяха дискутирани текущи проблеми в двете общини и бъдещата реализация на проекти за региона.

Даниела Савеклиева запозна гражданите с работата на правителството по основните приоритети от програмата – образование, повишаване на доходи, европрограми. Голям интерес породи дискусията по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Представени бяха трите основни програми: осигуряване на работа за безработните лица – чрез програма „Работа“, осигуряване на детегледачи за семейства с малки деца – чрез програма „Родители в заетост“ и осигуряване на средства за личен асистент, домашен помощник и социален асистент.

Дискутирана бе и възможността малките населени места, където безработицата е над средното за страната ниво и живеят преимуществено възрастни хора, да се осигури работа за трудоспособното население. След края на програмата се очаква да бъдат разкрити 10 000 нови работни места в 176 общини в страната с регистрирано високо равнище на безработица, включително голям брой регистрирани продължително безработни лица.

Александър Мацурев отговори на въпроси, свързани с Програмата за развитие на селските райони, и запозна хората по кои мерки могат да кандидатстват. Народните представители от ГЕРБ продължават посещенията си в общините от област Благоевград, за да помогнат за разрешаването на проблеми от местно и регионално значение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK