Марешки иска да премахне депутатския имунитет

Веселин Марешки, снимка: БГНЕС

Да падне депутатския имунитет. Това поиска лидерът на Воля Веселин Марешки в декларация от името на партията. Тъй като му трябват 60 подписа за внасяне на инициативата, той поиска подкрепата на колегите си от другите формации.

Вярвам, че ще се намерят почтени хора сред вас, които да подпишат това предложение, обърна се Марешки към мнозинството. За нас този имунитет няма никакъв смисъл, посочи той. У нас той се е превърнал в инструмент за притискане и манипулация, убеден е лидерът на Воля.

Според него в България имунитетът се използва основно за дискредитиране.Когато се докаже, че не е имало никакви основания за сваляне на имунитета, моралната компенсация за нанесените щети върху името на човека, липсват, обясни депутатът. Искането на имунитет се е превърнало в обществен линч, допълни Марешки, който няколко пъти е минавал процедурата по снемане на имунитета му.

Ние от Воля нямаме нужда от имунитети и вече го обявихме, изтъкна той. Сега призоваваме и вие да го направите, заяви Веселин Марешки. По мнението му заиграването с имунитета обикновено означава, че едва ли не в парламента са събрани хора, които са виновни за нещо и се крият страхливо зад стените на законодателния орган.

От кого се пазим с тези имунитети - от народа, който ни е избрал? , попита той. От Воля ви призоваваме - бъдете свободни, настоя Марешки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK