ГЕРБ искат парламентарно разследване за избора на самолета Грипен от Радев

Цветан Цветанов, снимка: Infomreja.bg, архив

В ГЕРБ има съмнения, че президентът Румен Радев е защитавал избора на шведски изтребители за българската армия още преди да е имало решение на служебното правителство.

Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция в централата на партията.

"Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифициран един от участниците служебно", обясни вторият в ГЕРБ.

Припомняме, преди дни беше съобщено, че се очертават преговори с италианската и с шведската страна, а офертата закупуване на американски самолети е отпаднала.

Затова партията на Бойко Борисов настоява да се създаде временна анкетна комисия, която да се запознае с всички факти и резултатите от процеса по придобиване на нов тип боен самолет.

Искането е съгласувано с коалиционните партньори.

Целта е да има прозрачност при взимане на решението, изтъкна председателят на парламентарната Комисия по отбрана ген. Константин Попов. По думите му, процесът е в напреднала фаза и идеята е да не се губи време за въпроси и отговори, когато законопроектът бъде предложен и парламентът се заеме с ратифицирането.

"Няма да допуснем да заиграване с националните интереси и със сигурността на страната", подчерта Цветанов. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK