Стефан Апостолов: Няма да предадем на еколози и псевдо протестиращи приоритетите на региона

Снимка: Община Симитли

Отсечката Симитли – Кресна от магистрала Струма е първи приоритет на групата депутати от ГЕРБ от Пирински регион, заедно с кабинковия лифт в Банско.

Стефан Апостолов, с най-силен преференциален вот сред депутатите на ГЕРБ в парламента, партийният лидер Даниела Савеклиева, Александър Мацурев от Банско и Георги Динев от Петрич обединиха приоритетите в работата си на първа съвместна публичност.

Пиринските депутати искат точни срокове за тунела на магистралата през дефилето, не ги е страх нито от еколози, нито от псевдопротестиращи за реализацията на приоритетите за региона и за работата им като народни представители – това обявиха на първа пресконференция точно месец от началото на работата им в парламента.

Най-младият депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов се чувства част от един силен отбор, добър отбор - групата от депутатите на ГЕРБ. „Като юмрук сме обединени и се надявам, че ще осъществим всичко онова, което сме обещали пред избирателите си.” За Апостолов групата е сплав от младост и опит, защото имат добър капитан в лицето на Даниела Савеклиева.

По отношение на работата по приоритет автомагистрала „Струма”, Апостолов е категоричен, че не се плашат нито от еколози, нито от псевдопротестиращи. Както е известно, Апостолов е в ръководството на ключови комисии в парламента. Зам.-председател е на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Ще участва и в работата на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Апостолов смята, че във всяка комисия има представител на Благоевградска област, за да решават  проблеми и търсят решенията им за развитието на региона.

За посочения от Апостолов като капитан на отбора в палралемта – Даниела Савеклиева – тя е най-опитният от тях, вече с два мандата, отново е зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм и остава член на Комисията по бюджет и финанси. Тя обяви, че ще имат приемни във всяка една община, за да не прекъсват връзката си с хората.

А по приоритетите им - изграждането на автомагистрала „Струма” - вече са задали и въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков как се движат нещата по изграждането на магистралата и сроковете за най-трудния участък от Симитли до Кресна. Савеклиева напомни, че ако до 2020 година няма изцяло изграден проект, трябва да се връщат европейски пари.

Александър Мацурев от Банско обяви, че са обединени и около изграждането на втората кабинка в Банско за развитието както на курортния град, така и на целия регион. Член  е на Комисията по земеделие и храни и Комисията по околна среда и водите.

Георги Динев смята,  че има опит като бивш председател на Общински съвет – Петрич. По думите му още от първия ден групата на ГЕРБ са един прекрасен екип и ще направят всичко, за да бъдат полезни за целия регион. Георги Динев бе избран в състава на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

 

КОМЕНТАРИ

до ss17:22 - 19.05.2017
ха , па Гамиш , пингвина къде ви е бре загуба за него да се изперчи на снимката
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK