С лекции и беседи в община Струмяни отбелязват Световния ден за борба със СПИН

Снимка: Infomreja.bg

С лекции и беседи в община Струмяни отбелязват Световния ден за борба със СПИН. Организатор на инициативите е Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Беседите са насочени към подрастващите от общината, а темите са свързани с повишаване осведомеността за Синдрома на придобита имунна недостатъчност, причинена от разпространяването на вируса ХИВ, както и акцентиране върху възможностите за контрол и превенция на болестта.

Световният ден за борба със СПИН се отбелязва всяка година на 1. декември. Датата е определена през 1988 година по инициатива на Световната здравна организация с цел да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи със заболяването.

Червената лента е международният символ за солидарност към ХИВ-позитивните и тези, живеещи със СПИН. Правителствени и неправителствени организации по света обикновено отбелязват този ден с лекции за болестта, както и контрола и превенцията ѝ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK