Статистика: 56% смятат, че и Валери Симеонов трябва да подаде оставка

Снимка: novinite.com

Проучване на „Галъп интернешънъл“ е проведено на 12 и 13 октомври сред 800 души. Сондажът е представителен за пълнолетното население на България и е независим от външно финансиране.

Резултатите сочат над 2,2 милиона пълнолетните българи, които казват, че знаят за случаи на шуробаджанащина в своята община.

41% отговарят с „да“ на въпроса дали знаят за конкретен случай на уреждане на „свои хора“ от страна на властта в своята община, а 56% отговарят „не“. Тези 41% се равняват на около и над 2,2 милиона души. В такива въпроси не може да се очаква съвършена искреност и това означава, че числото вероятно е по-високо, коментират от „Галъп”, цитирани от БТВ.

Симпатизантите на ГЕРБ споделят за случаи на шуробаджанащина в по-малка степен – вероятно това е естественият им защитен рефлекс като привърженици на управляващата партия. 

69% одобрява оставката на Антон Тодоров, включително и сред симпатизантите на ГЕРБ. В дебата на Валери Симеонов с журналистите пък 62% са на страната на журналистите, а 18% са на страната на Симеонов. 5% не избират нито едната от двете опции.

56% смятат, че и Валери Симеонов трябва да подаде оставка, а 35% са на противоположното мнение. Сред противниците на оставката личат привържениците на управляващите. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK