Стартира изпълнението на проект „Равни възможности за малцинствените и уязвими групи“ в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Стартира изпълнението на проект „Равни възможности за малцинствата и уязвимите групи – преодоляване на негативните стереотипи и подкрепа за личностно развитие” в Кюстендил.

Общата стойност на проекта е 882 659.05 лв., от които 499 999.23 лв. по ОП РЧР и 382 659.82 лв. по ОП НОИР. Срокът на изпълнение е от 22.03.2019 г. до 31.12.2020 г.

Целта на проекта „Равни възможности за малцинствата и уязвимите групи – преодоляване на негативните стереотипи и подкрепа за личностно развитие”, е да допринесе за повишаването качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността, както и до трайната интеграция на най-маргинализираните общности, вкл. ромите чрез реализацията на комплексни мерки и прилагането на интегриран подход.

По ОП РЧР  ще бъде обзаведен, оборудван и разкрит „Център за развитие на уязвими общности” в част от имот - публична общинска собственост – 2 бр. кабинети, намиращи се на ІІ-ри етаж в сградата на Обединен детски комплекс с адрес: гр. Кюстендил, ул. "Марин Дринов" № 7.

Към Центъра ще се формира мултидисциплинарен екип от 5 специалиста в областта на трудовата заетост, психо-социалната подкрепа и здравната грижа, които ще оказват практическа помощ по социално-личностни проблеми и психо-социални потребности на хората от целевите групи.

Създаването на „Център за развитие на уязвими общности” ще допринесе за разширяване на възможностите за подобряване качеството на живот на хората от уязвимите групи и/или техните семейства, чрез предоставяне на възможности за връщането на реалния пазар на труда.

Реализирането на настоящата процедура ще разшири и обемът, многообразието и целенасочеността на социалните услуги, предоставяни в общността на територията на община Кюстендил.

По проекта ще се проведе обучение за придобиване на 1-ва степен на професионална квалификация.

Обучените лица ще получат легитимно Свидетелство за професионално обучение и на 40 човека ще бъде осигурена трудова заетост за срок до 12 месеца при работодатели, партньори на Община Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK