Стартира „XII Детска олимпийска ваканция - Босилеград 2020”

Снимка: КИЦ - Босилеград

На откриването се очаква да дойдат представители на МВнР, Национална спортна академия „Васил Левски”, деца и родители

На 04.07.2020г. в 11:00ч. в Босилеград стартира реализацията на проекта „XII Детска олимпийска ваканция - Босилеград 2020”. Проектът се финансира по програмата „Българско сътрудничество за развитие – Bulgarian development cooperation” на Министерството на външните работи на Република България.

Изпълнители на проекта са КИЦ „Босилеград” и Олимпийски клуб Босилеград.

През юли и август специалисти по физическо възпитание и спорт и възпитаници на Национална спортна академия „Васил Левски, на лагерен принцип в две групи ще обучават около 100 деца от Босилеград и Райчиловци в нравствени добродетели, дух на толерантност, зачитане на културните традициия, солидарност през свободното време и здравно, и двигателно развитие чрез педагогическа извънкласна дейност по спорт, изкуство, екология, приложни занаяти, оказване на първа помощ, опазване на обичаи и традиции.

Децата ще се обучават и възпитават и за борба с неблагоприятни тенденции в поведението на младите хора – наркомания, асоциално поведение и криминални прояви.

Обучението се основава на съчетание между обучение по колективни спортове (баскетбол, волейбол, футбол, хокей на трева), лека атлетика, гимнастика, ориентиране, туризъм, детски и подвижни игри; оказване на първа помощ, художествена дейност – рисуване, фотография и видеозаснемане, работа с глина, обработване на дърво, театър; приложни сръчности и дейности – изучаване на природата (дървета и животни от местно значение), запознаване с етнографията и селския труд чрез екскурзии и работа, записване на обичаи, разучаване на хора и др., както и обществени изяви – организиране на изложби, организиране на празник, състезания и шествие в града.

На откриването се очаква да дойдат представители на МВнР, Национална спортна академия „Васил Левски”, деца и родители.

С оглед на пандемичната обстановка, на децата освен спортни екипи и други предвидени с проекта спортни реквизити, съгласно препоръките на Националния щаб за борба с Ковид-19 ще бъдат осигурени хирургически маски, дезинфектанти, лична хигиена и редовно измерване на температурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK