Стартира втората фаза на проект „Система за кариерно ориентиране“ в Кюстендил

Снимка: Личен архив

След успешното приключване на проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование", изпълняван от МОН в периода 2012-2015 г., с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", стартира неговото продължение в рамките на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г., съобщават от Регионалния инспекторат по образуванието.

Проектът "Система за кариерно ориентиране в училищното образование" ще се изпълнява от МОН в периода 2016-2017 г. с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

След създаването и функционирането на 28 центъра за кариерно ориентиране в училищното образование във всички областни градове на страната, през втората фаза продължава развитието на системата за кариерно ориентиране на ниво училище.

Центърът за кариерно ориентиране в Кюстендил продължава да предоставя услуги по кариерно ориентиране на всички ученици, като през новата фаза на проекта са предвидени и нови дейности:

- Разработване, апробиране и прилагане на програма за кариерно ориентиране на учениците на ниво училище;

- Създаване и прилагане на модул "Училище - пазар на труда" за подпомагане на трудовата и професионалната реализация на завършващите средно образование;

- Разработване на инструменти за ранно кариерно ориентиране на застрашените от отпадане ученици и адаптиране на инструменти за целите на кариерното ориентиране на ученици със специални образователни потребности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK