Ансамбълът за народни песни и танци при читалището в Белица гостува на фестивал в Македонска Каменица

Кметовете на Македонска Каменица и Белица, снимки: Община Белица

По покана на градоначалника на община Македонска Каменица, Соня Стаменкова, и директора на Културно-информационен център „Романса" - Горан Огняновски, Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище "Георги Тодоров-1885" - град Белица, ще бъде един от специалните гости на "Каменичко културно лято 2018" – Македонска Каменица, Република Македония, на 26. август.

Проявата се организира по повод 28. август - Деня на общината и Деня на миньорите. Тази година събитието ще се проведе в периода от 26. до 29. август с богата културна и художествено-развлекателна програма.

Целта на мероприятието е да се допринесе за по-голямо утвърждаване и популяризиране на община Македонска Каменица като важна туристическа и културна дестинация, но същевременно и за насърчаване на кулинарния сектор, малките и средните фирми от хранително-вкусовия сектор, местното селско стопанство и пчеларството, пред потенциали не само от Македония, но и от съседните страни.

През годините традиционните партньорски отношения, личностния потенциал, изграденото доверие и приятелство свързаха двете трансгранични общини, основани на емоционална близост, общност на ценности и интереси в полза на хората, способност за ефективно взаимодействие между партньорите Македонска Каменица и Белица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa
loading...