Стартира „Тара-ра-бумбия”. Камен Донев постави началото с „Лекция №1 за народното творчество“

Снимки: Община Благоевград

Първата вечер от шестото издание на международния театрален фестивал „Тара-ра-бубмия” разтърси Благоевград и насити с емоции възторжената публика.

Заместник-кметът по европейски проекти и програми на Община Благоевград, Зорница Кралева, поздрави участниците и публиката, която за пореден път доказа, че Благоевград е достоен да се бори за титлата „Културна столица“.

Тази година освен, че фестивалът има международен характер, акцентът е поставен върху сътрудничеството със съседна Македония в областта на културата. 18 спектакъла ще разкрият богатството и многообразието на театъра. В рамките на девет дни Благоевград ще се превърне в международна сцена.

В първата вечер от дълго чакания фестивал, в зала „Яворов“ бе представен авторският спектакъл на Камен Донев - „Лекция №1 за народното творчество“. Постановката разкри с песни, танци, импровизации и примери от живота.

В продължение на повече от два часа, разчитайки най-вече на собствените си възможности, той даде всичко от себе си на публиката. Достигайки до душата на хората, той остави там своята харизма, както и множеството послания, които предаде чрез неповторимия си спектакъл.

Представлението, което очарова благоевградската публика е играно над 450 пъти и има десетки награди и номинации.

В 18:00 часа започна територия за млад театър с дипломен спектакъл от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", представен от театрална работилница „СФУМАТО“. Постановката „Януари“ от Йордан Радичков с режисьор Ованес Торосян даде старт на силните  театрални емоции.

На 12 май /събота/ от 19:00 часа на голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще се играе емблематичната постановка от Ерик Богосян „Секс, наркотици и рокендрол“.

От 17:00 часа на камерна сцена на Драматичен театър „Н.Вапцаров“ ценителите на театралното изкуство ще имат възможността да бъдат част от „Любовни усмивки“ от А.П.Чехов по „Мечка” и „Предложение”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n
loading...