Президенът Росен Плевнелиев стана специален посланик на АУБ

Президентът Росен Плевнелиев и президентът на АУБ, д-р Стивън Съливан, снимки: АУБ

Президентът Росен Плевнелиев откри 27-ата академична година на Американския университет в България вчера пред стотици студенти, преподаватели, служители и приятели на АУБ.

Държавният глава (2012-2017) пое важна мисия – да бъде специален посланик на университета. Сред целите му ще бъдат промотирането на България като образователна дестинация на световно ниво и привличането на отлични студенти и висококвалифицирани преподаватели. 

Студентите на университета бяха приветствани от президента на АУБ, д-р Стивън Съливан: „Добре дошли отново! Вземете най-доброто от следването си в АУБ, не се страхувайте да опитвате нови неща, да се изправяте пред нови предизвикателства и да завързвате нови познанства! Ние ще ви подкрепим в пътя на себеопознаването, което е гаранция за успех в бъдеще. Образованието в американски стил ви дава свободата да избирате – курсове, дисциплини, извънучебни дейности, специалности, да опитвате и да променяте графика си според вашите нужди. Направете го! Рецептата за успешна кариера е в това да обичате работата си. Открийте вашата страст!“.

Президентът Плевнелиев, на свой ред, поздрави присъстващите със Съединението на България и каза: „Радвам се, че споделям с вас този специален ден – ден на съединение. Много символично точно днес и вие се събирате отново, за да дадете старт на новата академична година на АУБ. Обединени ние сме по-силни и можем да постигнем много. Виждам студенти от всички краища на света, от най-различни националности, етноси, религии, култури и произход – вие сте обединени от знанието, а притегателната сила е висококачественото американско образование, което АУБ ви предоставя“.

Президент Плевнелиев сподели още, че чрез новата роля на специален посланик ще има възможност да промотира страната ни като домакин на университетско образование на световно ниво. “Надявам се ангажираността ми с каузата на Американския университет в България да допълни имиджа на страната ни като място, където се предлага качествено образование, има отлични преподаватели и прекрасна среда  - както за пребиваване, така и за бизнес.”, сподели Плевнелиев.

Той добави, че ще работи за все по-тясна интеграция на бизнеса с образованието – концепция, която е водеща за Американския университет в България от самото му създаване до днес.

Пикникът, организиран по случай откриването, приключи с разрязване на традиционната торта и така, символично, се даде старт на новата академична година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK