Стартира седмото издание на Международната камерна музикална академия

снимка: Читалище "Братство", архив

Днес стартира седмото издание на Международната камерна музикална академия – Кюстендил 2015.

В рамките на две седмици Кюстендил и читалище „Братство 1869” ще бъдат домакини на изяви на ученици, студенти и преподаватели от САЩ и България.

В програмата са включени майсторски класове, лекции, концерти и др.  Тази година участници са 10 ученици и 5 преподаватели от САЩ и 25 ученика и 12 преподаватели от България.

Организатори на проявата са читалище „Братство 1869”, Американско международно училище – Юта, САЩ и читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил.

Музикалният форум се провежда и със съдействието на Информационен център Европа Директно – Кюстендил и Младежки информационно-консултантски център – Кюстендил.

На 21 май от 18:00 ч. в Синята зала на читалището ще се проведе концерт на Дуо проф. Йосиф Радионов – цигулка и Зорница Радионова – пиано. Това е първият от поредицата концерти в рамките на Академията.

Същата вечер от 18:30 ч. в Голямата зала на читалището ще започне и самостоятелният концерт на Туристически хор „Осоговско ехо”, посветен на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK