Стартира проектът "Да променим 10 места в България"

Снимки: Община Сандански

Проектът "_the Spot" или "Да променим 10 места в България" стартира. Сандански e сред 10-те града в България, който ще има своето „Място”, след като Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” в партньорство с община Сандански спечели участие в него.

Детската площадка, известна като „Петлето", граничеща с детска градина „Здравец“ между улици „Цар Симеон I“, „Тевното езеро“ и „Юрий Гагарин“ ще бъде облагородена като част от проекта “_the Spot” в периода между 21 април и 30 май.

Това ще се случи на база желанията, нуждите и препоръките на местните жители. За тази цел  на 21 април всеки желаещ можеше да се включи в първия етап на проекта.

„Петлето” на площадката бе облечено с цветни ленти, а също така бяха оставени кутии за желания, в които всеки може да пусне листче с желание, затова как би искал да изглежда градинката.

В периода 12-14 май в упоменатото пространство, ще се обсъдят идеите относно подобряване на мястото.

От 25 май до 31 май базирайки се на желанията и предложенията, пространството ще бъде обновено като амбицията на екипа е заедно с всички местни жители да се (пре)създаде това МЯСТО и то да се превърне в привлекателна и желана територия за всички.

Официалното откриване на „Мястото” ще бъде на 1 юни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK