Стартира проект срещу училищното насилие в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Институт ЛИБЕРА и сдружение ЛАРГО стартират изпълнението на проект „Терапевтичната сила на ритъма срещу училищнoто насилие и агресия в големи, средни и малки населени с ромски общности места в област Кюстендил“. Проектът е финансиран по Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по ФМ на ЕИП 2009 – 2014 г.

Целта на проекта е да се подпомогне психо-социалната адаптация на млади хора с рисково поведение (предимно от ромски, но и от неромски произход), които имат проблеми със спазването на дисциплината и управлението на емоциите и агресията в училище, като по този начин ги овласти да придобият контрол върху ситуацията, в която се намират.

Проектът е необходим, за да подобри чрез ритъм терапията и изразните средства на ударните инструменти, ситуацията с агресията и насилието в 5 ромски и смесени училища в: гр. Кюстендил (две) и по едно в гр. Дупница, с. Ръждавица и с. Невестино.

Ще се работи с един клас във всяко от подбраните училища. В продължение на 10 месеца проектът ще проведе общо 50 ритъм сесии с класовете (по една месечно във всяко училище) и две конференции за популяризиране на проекта.

В началото ще бъде направен входящ психологически тест за измерване на нивата на агресивност на участниците, който в края на проекта ще бъде повторен, за да се документира позитивната промяна и да се докаже и разпространи ефекта на метода.

Ползите от проекта ще бъдат за децата и младежите - директни участници в инициативата, както и за техните родители, учители, училищния климат и общностния живот по места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK