Стартира Дванадесетият международен фестивал „Пей, сърце” в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Стартира Дванадесетият международен фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце” в Кюстендил. 

Събитието, което се провежда в Голямата зала на централното кюстендилско читалище "Братство 1869" официално откри кметът на община Кюстендил, Петър Паунов.

Председателят на журито проф. Панайот Панайотов приветства участниците и пожела успех. Първи на сцената се изявиха самодейците от музикална компания "Пей сърце" с ръководител Ани Стойнева.

Участниците ще бъдат оценявани в рамките на два дни от професионално жури в състав - Председател проф. Панайот Панайотов - музикант, преподавател в Нов български университет - София и Софийски университет „Св. Климент Охридски”, членове: Ивайло Драганов – режисьор, Бони Милчева - певица и водеща на телевизионно музикално предаване, Красимира Матуска – музикален педагог, Димитър Неделчев – музикален педагог, Жана Райнова - музикален педагог и диригент, Лони Рьодигер – музиколог, Германия и Димитър Цветков – музикант и диригент, гр. Кюстендил.

Утре, 2-ри септември от 12. 00 часа пред сградата на читалището ще се осъществи организирано изпълнение на две общи песни – „Брала мома къпини” и „Болен ми лежи Миле Попйорданов”, изпълнени от най-много българи и македонци. С тази проява организаторите ще кандидатстват за вписване в Книгата на рекордите на Гинес.

Инициативата се прави за първи път в България и организаторите си поставят за цел този рекорд да бъде вписан като най-новото попълнение в Книгата на рекордите на Гинес.

Тази кандидатура е в синхрон с подписания на 1-ви август 2017 г. между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев в гр. Скопие Договор за добросъседство между България и Македония, чиято цел е трайно и устойчиво изграждане на приятелски и добросъседски отношения и допринасяне за засилване на сътрудничеството в двустранен и многостранен план, за разширяването на транспортните връзки и комуникации, за улесняване на контактите между гражданите на двете страни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK