Стартира онлайн прием на студенти във Военната академия

Снимка: Висше военновъздушно училище

В условията на извънредно положение и карантина срокът за предварителния прием е удължен до 29 май

С цел облекчаване условията за прием на курсанти и студенти екип от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” подготви платформа за онлайн провеждане на изпитите. При започване на изпита се блокират  други приложения, за да се гарантира самостоятелната работа на кандидата. Системата  автоматично проверява, оценява и класира кандидатите по резултатите към момента. Изпитът се наблюдава и записва. 

Кандидат-курсанти и студенти от цялата страна, които поради  наложената карантина не можаха да се явят на изпит през март, направиха това онлайн на 25 и 26 април. Те работиха по общообразователния тест и теста по английски език в реална онлайн среда. 

През седмицата ще се проведе тест и интервю  за оценка психологическата пригодност  на кандидат- курсантите. 

Кандидатите за обучение по шест авиационни военни специализации за курсанти и  по четири инженерни специалности за студенти могат да заявят желанието си онлайн на сайта на ВВВУ „Георги Бенковски“. Попълването на документите отнема само 20 минути.

В условията на извънредно положение и карантина срокът за предварителния прием е удължен до 29 май 2020 г. Кандидатите, преминали през първите изпитни тестове, ще се явят на задължителните изпити по физическа подготовка и медицински прегледи след отмяната на противоепидемичните забрани.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK