Стартира обновяването на четири блока в Разлог, кметът Герчев направи първа копка

Снимки: Община Разлог

Кметът на община Разлот, инж. Красимир Герчев, направи символична първа копка по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – първа група”. 

Церемонията се състоя пред блок на ул. „Гоце Делчев” № 1 в Разлог в присъствието на председателя на Общинския съвет - д-р Мария Копанарова, представители на сдруженията на собствениците на четирите блока, които ще бъдат обновени, представители на фирмите изпълнители, служители на общинската администрация, жители и гости на града.

По проекта ще бъдат санирани четири блока - СС "Предел" - ул. "Опълченска" 2, СС "Блок Гоце Делчев"- ул. "Гоце Делчев" 1, СС "Голак" - ул. "Христо Ботев" 10, СС "Старата Аптека" - ул. "Христо Ботев" 9.

Строително-монтажните работи включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под. Ще бъде осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение, ще бъдат изпълнени и други мерки набелязани при извършения енергиен одит на сградите.

Основна цел на проекта е да се достигане по-висок клас на енергопотребление във всяка една от многофамилните жилищни сгради, да бъдат намалени разходите за енергийно потребление и емисиите на парникови газове в Разлог. Очаква се да се осигури по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда.

Общата стойност на проекта, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., е 1 081 575.45 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK