Третокласници от ОУ „Проф. Марин Дринов“ изработваха цървули в кюстендилския исторически музей

Снимки: Infomreja.bg

Ученици от групата по интереси при 3 „д“ клас на Трето ОУ „Проф. Марин Дринов“ - Кюстендил с ръководител Ангелина Буховска изработваха цървули в Регионален исторически музей – Кюстендил.

Проявата е част от проект „Извор на вдъхновение, традиции и обичаи“, по който учениците работят от една седмица по програма, която включва изучаване на български народни облекла, всички традиции и обичаи.

„Целта е децата да се впуснат в необятния свят на традициите и обичаите. Да могат да се обогатят с нови знания и с нови преживявания. Идеята е да разберат каква е ролята на семейството по отношение на народните празници, в изучаване на християнските добродетели“, каза за ИНФОМРЕЖА Ангелина Буховска.

Предстои в дейностите по проекта да бъдат включени и родители на учениците – по-специално в подреждането на изложби. „Носията на баба“ ще бъде изложба, която да представя носиите на прабабите на децата. „Миналата година направихме един много голям Коледен базар, за да помогнем на болни дечица. Възпитаниците на Трето ОУ се включиха с предмети, родителите също. Сега отново започваме да изработваме коледни подаръци.“, допълни Ангелина Буховска.

По време на изработката на цървули в музея малките сръчковци бяха напътствани от Мирослава Таскова – експерт в Регионален исторически музей.

Изработеното остава за децата.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK