Стартира Куклено-театралният фестивал “Слънчоглед”

снимка: infomreja.bg, архив

За пети пореден път, Община Благоевград и Общинският куклен театър  ще зарадват жителите и гостите на града с Куклено-театрален фестивал “Слънчоглед”. Откриването на фестивала бе вчера с  пиесата “Вълкът и седемте козлета” по драматизация и режисура на Елза Лалева.

В седмицата от 7 до 11 май в залата на театъра в сградата на Младежки дом – Благоевград, благоевградчани ще могат да се насладят на пиесите – “Кучето, което не знаеше да лае”, “Котаракът в чизми”, “Красавицата и звяра”, “Обичана приказка”, “Биб и Боб”, “Приказка за бъчвите”. Официалното закриване на  Куклено-театрален фестивал “Слънчоглед” ще бъде на 11 май с “Госпожа жител и господин пазител”.

Гости на фестивала ще бъдат Държавен куклен театър – Сливен, Държавен куклен театър – Габрово , театър “ Шило” – София, театър “ Ренегат” – София , театър “Весел” - Велико Търново, театър “Пинокио” – Благоевград.

Участие във форума ще вземе и актрисата Слава Рачева, която е дългогодишен директор на Столичен куклен театър. Известна е още с телевизионната роля на “Педя човек - лакът брада”, с който са израсли няколко поколения зрители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK