Стартира конкурсът “Пролет върху листа”

снимка: infomreja.bg, архив

Отдел “Култура и духовно развитие” и Художествената галерия “ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ – МАЙСТОРА” организират шести национален конкурс “Пролет върху листа”. Конкурсът се осъществява в рамките на мартенските културни празници по повод “Кюстендилска пролет”- празник на град Кюстендил.

Целта на конкурса е да представи произведения на изкуството от млади таланти, паралелно с традиционната художествена изложба “Кюстендилска пролет”.

Откриването и насърчаването на млади таланти, както и запознаването им с кюстендилската изобразителна школа, са другата наша основна цел, обявиха от отдел “култура и духовно развитие”.

В конкурса могат да участват ученици от цялата страна от 4 до 12 клас в общообразователни и профилирани училища и школи по изкуствата.

Журито се състои от двама преподаватели по изобразително изкуство в среден и горен курс, експертът по изобразително изкуство в Регионалния инспекторат по образованието, директорът на ХГ “Владимир Димитров – Майстора” и началник отдел “Култура и духовно развитие”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK