Стартира кампанията за събиране и извозване на опасни отпадъци в Благоевград

Днес стартира кампанията за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, както и негодни за употреба батерии и акумулатори. Акцията ще продължи и утре (17 април).

Инициативата е на Община Благоевград. Има организирани мобилни пунктове за приемане и извозване на отпадъците.

Безплатно се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.

Гражданите ще могат да предават безвъзмездно своите стари печки, хладилници, телевизори, дребни домакински уреди, цифрови фотоапарати, мобилни и безжични телефони и друга електрическа и електронна техника.

Днес мобилните пунктове са разположени на паркинга на ул. „Скаптопара“ № 1 от 13:00 до 16:00 часа, в кв. „Грамада“, паркинга пред магазин „Аско Деница“. На 17 април от 10:00 часа до 12:30 часа - паркинга на ул. „Свобода“ и „Симеон Радев“.

В 13:00 часа до 16:00 часа, мобилният пункт ще се намира в ж.к. „Струмско“, уширението на улица „Битоля“ срещу магазин „Звезден рай“.

Целта е чрез реализиране на кампанията жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK