Стартира кампанията „Нулева толерантност срещу трафика на хора”

снимка: Община Благоевград

Зам.-кметът по строителството и сигурността на община Благоевград инж. Стоян Благоев откри кампанията „Нулева толерантност срещу трафика на хора” в Благоевград. Той бе категоричен, че това е сериозен проблем за цялото общество и изисква широк дебат и ефективни мерки. Като една от причините Благоев посочи световната криза и икономическите затруднения, които изпитват немалко хора.

На срещата присъстваха председателят на Държавна агенция за закрила на детето Калин Каменов, секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора Антоанета Василева и секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора Любка Митева.

Водещата тема бе „Превенция и идентификация на жертви на трафик на хора с цел трудова експлоатация“. Мотото на кампанията е  „Нулева толерантност срещу трафика на хора”.

По време на срещата се обсъди националната политика за борба с трафика на хора, като акцентът бе превенция на трудовата експлоатация. Показани бяха и презентации и материали, свързани с проблема.

Разгледана бе и темата за създаване на Координационен механизъм , който да осигури по-добра идентификация, подпомагане и закрила на жертвите .

В хода на срещата стана ясно, че от изключително значение за превенцията е да бъдат създадени информационни кампании, обучения, както и корпоративна и социална отговорност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK