Стартира кампания "Смет за пътуващ театър"

Снимка: личен архив

Кампания "Смет за пътуващ театър" стартира в Кюстендил. 

Обединен детски комплекс - Кюстендил, със съдействието на Община Кюстендил, приканват обществеността на Кюстендил да подкрепи младите театрали от школата с ръководител Ани Кръстева.

Младите театрали са ентусиазирани да представят с творчеството си Кюстендил на Националния ученически театрален фестивал "Климент Михайлов", който ще се проведе в Русе от 9. до 16. юни. Те търсят съдействие от граждани, фирми и институции като молят не за пари, а за смет. 

За целта на 19. май от 9. 00 часа на цирковата площадка в Кюстендил ще бъде обособен пункт за събиране на отпадъци. Събраните средства ще бъдат използвани за участието във фестивала. 

Всеки, който желае може да се включи в кампанията донасяйки хартиени отпадъци, пластмасови бутилки, кутии, капачки, найлони, старо желязо. 

Всяка капачка, стар вестник или кутия е стотинка. 

"Първите боклуци вече са събрани. Започнаха да дрънкат паричките в касичката за фестивала. Децата сами си ги натовариха и предадоха. Благодарим за помощта на всички от първия ден", каза за ИНФОМРЕЖА Ани Кръстева.

Театралите канят кюстендилци и гостите на града на театралния маратон, за който ИНФОМРЕЖА писа преди броени дни през настоящия месец май, представленията са напълно безплатни. 

 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK