Община Дупница в пълна готовност за доставка на храни и лекарства

Снимка: Infomreja.bg

Със задачата се заемат хората от „Патронажна грижа“

Община Дупница направи организация за осигуряване на помощ за хора под карантина и възрастни хора без близки за снабдяване с хранителни продукти и лекарства. Със задачата се заемат хората от проект "Патронажна грижа", разпореди кметът инж. Методи Чимев.

Заявки ще се приемат всеки ден от понеделник до петък на тел.0876 32 10 66 и по мейл: [email protected] от 9 до 12 часа, като след 13 часа ще започнат и доставките.

"Желателно е заявките да бъдат за продукти или лекарства за поне 2-3 дни, за да може да реагираме навсякъде. Надявам се, че хората ще проявят разбиране и няма да се злоупотребява. Заявките ще бъдат доставяни, придружени с касова бележка за направения разход по продуктите за територията на цялата община - града и селата.

Услугата за тези хора е за неопределен период и започва от утре. Изрично подчертавам, че ще бъде правена проверка дали заявителите нямат близки, които могат да им помагат, но вярвам, че разумът и коректността ще надделее. Стартираме с два мобилни екипа, а ако се наложи - ще бъде направена организация за осигуряване на допълнителен персонал. Ако имат още въпроси, могат да се свържат с мен на телефон 0701 5 92 95 всеки работен ден от 9 до 17,30 часа", обясни Нина Александрова, ръководител на проекта.

"Имаме 26 човека-лекари, санитари, медицински сестри..., които продължават ежедневно да извършват здравно и социално обслужване на всички 123-ма ползватели на услугата при пълно спазване на хигиенните изисквания. Това са лица над 18 години с увреждания, като предимно са възрастни хора. На практика това е целева група, която е най-застрашена от коронавируса и грижите за тях няма да се спират", допълни Александрова.

Продължава да функционира социалният патронаж, който осигурява храна до домовете на 186 човека на територията на града и селата всеки ден.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK