НПГ„ Д.Талев“ участва в заключителна среща по проект „ Подкрепа за дуалната система на обучение“

Снимки: НПГ "Д. Талев"

По проекта бяха оборудвани две училищни работилници в направление "Облекло"

НПГ „ Д.Талев“ взе участие във финализирането на проект "Подкрепа за дуалната система на обучение", по който бяха модерно оборудвани две работилници в направление „ Облекло“. Заключителната среща  по проекта  събра  професионални гимназии от областите  София-град, Благоевград, Кюстендил, Перник в „ Гранд хотел Банско“ от 30.07. до 01.08.2021г.

На срещата отчет присъстваха представители на МОН, РУО, директори на училища и учители. Част от тях бяха гости на НПГ „ Д.Талев“ по програмата за обмен на добри практики. 

В Неврокопската професионална гимназия официалните гости имаха възможност да разгледат обновените по проекта работилници, модерната материална база във всички професионални направления, както и общообразователните кабинети с техния нов дизайн.

Гостите бяха впечатлени от качеството на учебно-възпитателния процес в НПГ, от богатия училищен живот, от атмосферата на добронамереност и хъс за развитие. Обсъдени бяха възможностите за разширяване обхвата на дуалната система, като общото впечатление бе, че НПГ „ Д.Талев“ стои изключително високо в рейтинга на професионалните гимназии в страната,  а стопроцентово изпълненият прием доказва, че е предпочитано училище.

Г-жа  Маргарита Гатева, началник отдел "Съдържание на професоналното образование и обучение в МОН", отбеляза факта, че НПГ „ Д.Талев“ е първото училище, чрез което се заговаря за дуалното обучение в България още през далечната 2005г., след преговори с г-н Бертрам Ролман, амбициран да приложи немската дуална система в българските професионални училища.

Главният държавен експерт в отдел „Съдържание на професионалното образование и обучение“ в МОН – г-жа Фани Тодорова, и старшият експерт  по професионално образование и обучение – инж. Антоанета Николова, също дадоха висока оценка за цялостното професионално обучение и новаторската визия на гимназия през годините.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK