ДГ "Пролет" в село Мосомище спечели нов проект

Снимки: ДГ "Пролет"

Той е по НП на МОН „Успяваме заедно“, модул „Иновативна детска градина“.

Само преди пет месеца ДГ „Пролет“ в село Мосомище спечели проект „Децата в света на природата“ по Национална кампания „За чиста околна среда“. И ето, днес колективът на учебното заведение се поздравява с нов успех - спечелен проект по НП на МОН „Успяваме заедно“, модул „Иновативна детска градина“. Чрез него децата ще получат нова образователна среда и метод на обучение, които ще съдействат за техния емоционален комфорт, за интелектуалното и творческото им  развитие.

Прилагайки учебна програма „Изследователи“, децата ще придобият  водещи умения и нагласи – креативност, способност за решаване на проблеми, емпатия, общуване, работа в екип, инициативност, любопитство, увереност, упоритост, адаптивност и лидерство. Методът ще бъде включен в образователните дейности на група “Маргаритка“ – 5/6 годишни деца.

В специално обособена занималня  ще се провеждат дейности - предизвикателства с деца, родители и учител. В тях ще бъде застъпена работата в екип, ще се провеждат и забавни игри.  Всяко предизвикателство ще завършва с изработен макет от децата . Целта е  накрая те да изпитват удовлетворение от резултите на своя труд.

„По време на проекта ще имаме отворени врати, за да споделяме тази иновация. В края  всички  макети ще бъдат изложени в занималнята и ще подготвим диплянка или списание“, пояснява директорът на градината Соня Праматарова.

Стойността на проекта e 3 499 лева.

В момента в детската градина на село Мосомище се извършват и ремонтни дейности - топлоизолация, ремонт на котелно, смяна на парапети. Обновен е покривът на сградата.

„Радваме се, че успяваме заедно!“ – казва със задоволство Соня Праматарова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK