Стартира изграждането на канализация и водопровод по бул. „Пейо Яворов”

снимки: Община Благоевград

Екип от община Благоевград представи проекта „Реконструкция на ГПСОВ – Благоевград и изграждане на канализация и водопровод по бул. „ПейоЯворов”, гр. Благоевград”. Проектът се изпълнява в рамките на сключен Договор за безвъзмездна финансова помощ между община Благоевград и министерство на околната среда и водите и се осъществява с финасовата подкрепа на ОП „Околна среда 2007-2013”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд.

Общо предвидените инвестиционни разходи по проекта са в размер на 7 233 900.52 лева. От тях 5 296 951.32 лева, отпуснати по програмата, 1 324 237.83 лв. – национално съфинансиране и 612 711.37 лева – от бюджета на община Благоевград.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Партньор на община Благоевград по изпълнението на проекта е  „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград.

Проектът предвижда реконструкция на Градска пречиствателна станция за отпадни води – гр. Благоевград (реконструкция на биологично стъпало) и изграждане на канализация и водопровод по бул. „Пейо Яворов” в гр. Благоевград.

Общата дължина на канализационната мрежа, предвидена за изграждане в рамките на настоящия проект е 4,100 км. От нея за битова канализация са 2,170 км, а за изграждане на дъждовна канализационна мрежа – 1,930 км. Ще бъде изградена и водопроводна мрежа с обща дължина 1,332 км.

Чрез реконструкцията на ГПСОВ-гр. Благоевград ще се осигури здравословна и благоприятна среда за населението на основата на устойчивото развитие.

Чрез изграждането на канализация и водопровод по бул. „Пейо Яворов” в гр. Благоевград ще се осигури здравословна и благоприятна среда за населението и ще се повиши конкурентоспособността на тази част на града,  в резултат на което да се привлекат допълнителни инвестиции.

След реализирането на проекта община Благоевград ще разполага с реконструирана и модернизирана Градска пречиствателна станция за отпадни води. Ще има новоизградена канализационна и водопроводна мрежа по бул. „Пейо Яворов”. Ще бъдат създадени по-добри условия за живот ан жителите на Благоевград.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK