Стартира детският конкурс “Коледа е, стават чудеса”

снимка: infomreja.bg, архив

Стартира общинският детски конкурс “Коледа е, стават чудеса”, чиято цел е да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство, изобразителното изкуство и  литературното творчество.

Конкурсът се осъществява в три направления: етнография, изобразително изкуство и литературно творчество, като в него могат да участват ученици от 7 до 18 години, разделени в три групи.

“Идеята ни е темата да стимулира фантазията на участниците и да ги подтикне да изразят своята представа за щастието. Всеки ученик може да участва с не повече от две литературни творби от съответния жанр, като всяка творба бъде представена в два екземпляра, напечатани на компютър”, обявиха организаторите от Обединен детски комплекс - Кюстендил.

Участниците, класирани на І, ІІ и ІІІ място във всички направления и възрастови групи, ще получат грамоти и предметни награди. Във всяка възрастова група от съответното направление може да бъдат наградени само три творби.

Най-добрите творби ще бъдат експонирани в художествена изложба, а наградените стихотворения, приказки, разкази и есетата ще бъдат публикувани в местната преса.

Наградите ще бъдат осигурени от Обединен детски комплекс.

Конкурсът е включен в Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби.

В миналогодишното издание на конкурса участваха 300 млади творци от всички училища на Община Кюстендил, като бяха отличени 61. Наградените ученици получиха и еднократно финансово стимулиране – стипендия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK