Стартира акция „Послание върху есенния лист”

снимка: infomreja.bg, архив

На 27 ноември децата от школите и клубовете при Обединен детски комплекс – Кюстендил ще проведат акция под мотото „Посланията на есенния лист“. Акцията е част от Националната кампания по превенция на пътните злополуки, инициирана от Националния дворец на децата – София, която се провежда през месец ноември – преди началото на зимата. Кампанията стартира в София в Деня на християнското семейство.

Целта е да се фокусира вниманието на обществеността върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, като се посочи важността на примера на родителите и на възрастните за възпитаването на пътна култура у подрастващите.

Есенният лист, който децата ще поднесат на кюстендилските шофьори, е символично пожелание за безопасно движение през предстоящия труден и опасен зимен сезон  и е препоръка за  безопасно шофиране, добра подготовка на автомобила за зимата, подмяна на летните гуми със зимни, осигуряване на вериги за сняг, изправни фарове, чистачки, изправни светлини и светлоотразители, отопление на автомобила, регулирани фарове, шофиране с намалена скорост поради удължения спирачен път на автомобила, толерантност на водачите към трудно подвижните деца и възрастни пешеходци върху хлъзгавите настилки и други важни препоръки.

Есенният лист също е посланик на пожелание за здраве и живот – което е най необходимо на водачите и всички негови спътници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK