Старт по Вапцаровски на новата учебна година в Хаджидимово

Снимки: СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово

Новата учебна 2017/2018 година в СУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово, днес започна с усмивки, радост и подчертано вълнение и дръзновение, особено сред най-малките - първокласниците, които за първи път влязоха в класните стаи и седнаха на истински ученически чинове.

Както повелява традицията, и тази година от рано училищният двор на СУ „Никола Вапцаров” се изпълни от пъстроцветното ято ученици, детски глъч и усмихнати лица за откриването на учебната година.

Празничният ден започна в 9.00 ч. с издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България. Гости на тържеството бяха представители на Община Хаджидимово, на Училищното настоятелство, учители пенсионери, родители и близки на учениците.

Най-вълнуващ днешният училищен празник се оказа за първокласниците, които за първи път чуха училищния звънец, както и за дванадесетокласниците, които пък чуха за последно звънеца при откриването на новата учебна година в гимназията им в Хаджидимово.

За дванадесетокласниците откриването на учебната година е и крачка напред към вълнуващите матури и абитуриенските балове, които предстоят буквално след месеци.

Поздравления към всички ученици, учители, родители и гости на СУ „Никола Вапцаров“ поднесе директорът на училището, Мариана Боянина, а поздравителните адреси към хаджидимовските вапцаровци бяха от Милена Дамянова – председател на Комисията по образование в 44-то Народно събрание, от началника на РУО – Благоевград – Ивайло Златанов, кмета на община Хаджидимово – Людмил Терзиев, и много други.

В СУ „Никола Вапцаров” тази учебна година ще се обучават 376 ученици дневна форма на обучение и 30 – самостоятелна форма. В училището вече има спортна стая, в която ще се провежда спортната дейност с учениците през зимния сезон.

И тази учебна година, както всички останали, е ново предизвикателство, което ръководството и учителите посрещат с ентусиазъм и воля за успех, с любов към своите възпитаници, както и със загриженост и отговорност за тяхното израстване.

Да е спорна и успешна учебната 2017/2018 г. за всички учители и ученици от СУ „Никола Вапцаров” бяха най-горещите пожелания, които бяха отправяни през целия ден от родители и представители на институции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK