Старшата на "Пирин" запази мястото си в елита

Снимка: ОФК "Пирин"

Юношите на ОФК Пирин играещи в Елитна група U19 на България запазиха мястото си в първенството и за следващия сезон, след като днес в решителен мач направиха равенство 1:1 с директния си конкурент от Локомотив Пловдив.

И точката стигна на възпитаниците на треньора Йордан Боздански за да останат на заветното 13-то място в класирането, изпреварвайки отборите на Черноморец Бургас и Локомотив Пловдив. 

Орлетата играха вдъхновено още от първата минута и заслужено поведоха в резултата чрез Петър Христов, който в 9-та минута завърши по прекрасен начин контраатака в зелено. 

Въпреки ранния гол, гостите не се предадоха и в края на полувремето стигнаха до изравнително попадение. Пиринци успяха да ударят гредата цели два пъти е едно меле преди почивката, като топката по чудо не влезе във вратата след удари на Младенов и Грозданов.

През втората част гостите заиграха по-отворено и на няколко пъти влязоха в опасна близост до вратата на Пирин, пазена стабилно от Урдарски почти през целия мач.

В 72-та минута Грозданов отново нацели греда, след като бе останал в отлична позиция срещу вратаря на гостите, но отново бе без късмет.

В крайна сметка зелените стигнаха до равенството и запазиха мястото в елитния турнир, за който догодина ще играят наборите 98 и 99.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK