Стари табели подвеждат кюстендилци за името на улицата им

снимки: infomreja.bg

Стари табели подвеждат кюстендилци за името на улица, намираща се в района на Колушко дере.

“Йордан Захариев” е била наречена някога отсечката, а впоследствие й е дадено името “Нов живот”. Не зная на коя улица сме точно. Аз си посочвам адреса от табелата, но на картата на града пише “Нов живот”, твърди 42-годишния Борис.

Положението е идентично и с други подобни имена на улици в града. Само преди около година в района на градската поликлиника има поставени на стената две различни табели с името на отсечката. След няколко сигнала обаче едната от тях беше премахната.

“В Кюстендил си имаме и интересни имена. Например такова ни е “Три уши”. Откъде идва, не се знае. Може преди много години да е имало такъв човек, но си е забавно като ме питат къде живея и кажа на хората адреса”, обяснява 37-годишен кюстендилец.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

До кюстендилец13:07 - 06.09.2013
А ти се хвани на работа, вместо да оценяваш работата на другите !!! Аман от хейтъри !!! И ако се чудиш какво е "хейтър" вземи се образовай !!!
кюстендилец15:59 - 05.09.2013
Нелепо е да се пишат като евтини сензации такива примитивни материали и да се демонстрира такова невежество!
информиран15:27 - 05.09.2013
Улица "Три уши" носи името на едноименната местност, която се намира се край Сливница и е много важна за националното ни съединение, тъй като през 1885 година се водят важни сражения от Сръбско-българската война. Сега 37- годишният кюстендилец да знае.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK