Дупнишки средни училища презентират паралелки за прием на ученици след 7-и клас

Снимка: Infomreja.bg, архив

Средните училища в Дупница ще могат да презентират своите паралелки за прием на ученици след 7-и клас. Това ще стане на 9 и 10 май във фоайето на спортната зала в града в т.нар. "Панорама на средното образование", като директорите ще бъдат уведомени днес.

Организатори са Община Дупница и РУО-Кюстендил. В рамките на двата дни от 14 до 18 часа, 7-те училища ще могат да рекламират и презентират по свой оригинален начин обявените за прием паралелки за завършващите 7-и клас. Идеята е родителите и децата да могат от близо да се запознаят с подробности за интересуващите ги специалности или паралелки, за да направят своя избор.

404 са завършващите тази година 7-и клас в училищата от общината, но се очаква на "Панорамата" да дойдат и ученици и родители от съседните общини Бобов дол и  Сапарева баня, откъдето не малко ученици пътуват всеки ден до Дупница, продължавайки обучението си за средно образование.

Припомняме, че от тази година в някои от учебните заведения се въведе и дуално обучение, което позволява на обучаващите се в последните два курса, дните за практика да я реализират в реална обстановка по фирми срещу месечно заплащане. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK