Станка Русева представя книгата си „Моят живот в Северен Кавказ и след това”

Снимка: Читалище "Братство 1869"

В Синята зала на читалище „Братство 1869”  - Кюстендил ще бъде представена книгата „Моят живот в Северен Кавказ и след това” с подзаглавие „Записките на един гурбетчия”. Нейн автор е Станка Русева - родена в София, юрист по професия, работила дълги години като прокурор, съдия, адвокат и юрисконсулт.

През  периода 1998 г. - 2001 г. е работила като гл. юрисконсулт на „ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ” АД на обект в Руската федерация, Краснодарски край. Поради естеството на работата си, същата е пътувала често в целия Краснодарски край и в други съседни региони на РФ, в т.н. ”Северокавказки военен огръг”, като Ростовска област, Ставрополски край и Москва. През 2014 г. осъществява ново пътуване  в Краснодарски край, след Олимпиадата в Сочи и присъединяване на Крим към Руската федерация.

В настоящата книга Русева споделя впечатленията и преживяванията си от тези периоди, които счита, че ще бъдат интересни на широк кръг читатели, които се интересуват от наболялата тема за Русия, Северен Кавказ, организацията и строителните обекти на фирма „ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ” АД, ежедневието на българските строители, местният бит и традиции и как този толкова интересен период от живота им се е отразил на тях, и техните близки.

Книгата съдържа множество препратки към други книги, имащи отношение към темата, българският етногенезис и преселенията на българите в Руската империя през Руско-турските войни.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK