Станишев: България има нужда от стабилност, която само БСП може да осигури

снимки: infomreja.bg

Хората имат нужда от силна БСП, защото без БСП не може да има стабилност в страната и добра перспектива за държавата. Това заяви председателят на ПЕС и доскорошен лидер на столетницата Сергей Станишев при посещението си в Благоевград.

Той пристигна в областния център, за да подкрепи пиринската листа на Коалиция „БСП лява България“ и не пропусна да се поклони и поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

Въпреки дъждовното време Станишев бе посрещнат от десетки членове и симпатизанти на лявата идея, сред които водачът на листата Кристиан Вигенин, кандидат-депутатите Емил Костадинов, д-р Владимир Пандев и Костадин Дурчов, областният лидер на партията Юлиян Гошев и активисти на младежката организация.

„БСП отива на тези избори с три много важни каузи. Едната е да не допусне безобразията на близо 4-годишното управление на ГЕРБ – репресии, рекет върху бизнеса, мачкане на съсловия и икономическа стагнация, да се повторят. Напротив, ние ще се стремим към икономическо развитие, ръст на работните места и повишаване на социалната справедливост“, подчерта Станишев на импровизиран брифинг в предизборния „Клуб 22“.

Той бе категоричен, че БСП е политическата сила, която няма да позволи управленският модел на ГЕРБ да се възпроизведе.

Според него въпреки „сложния“ коалиционен партньор, правителството на Пламен Орешарски е постигнало немалко.  

„Държавата отново стана предсказуема, разкрихме 60 000 нови работни места, подкрепихме малкия и среден бизнес, младежката заетост. Работихме в интерес на хората и сега с чиста съвест можем да ги погледнем в очите“, увери Станишев.

На въпрос как ще коментира думите на Бойко Борисов, че ще разчита на БСП в следващия парламент, лидерът на ПЕС заяви, че по-важно е хората да разчитат на левицата.

„Знам, че българите са изморени от избори и политика, натрупали са много разочарования за 25-годишния преход, затова най-важното е те да почувстват, че има смисъл да гласуват за нас. Нашите опоненти не крият какво готвят, нито им е нараснала компетентността, нито визията за страната“, посочи още той.

Водачът на пиринската листа Кристиан Вигенин заяви, че очакванията на хората от следващото управление са включени в платформата на „БСП лява България“. Това убеждение затвърдили и срещите с избирателите в Благоевградска област.

„До края на кампанията трябва да направим така, че повече хора да направят връзката между очакванията си и политиката на нашата коалиция, която можем да отстояваме само при силна подкрепа“, допълни Вигенин.

В коментар на казуса с БСП Станишев бе категоричен, че БНБ като водеща институция трябва да представи окончателен доклад за състоянието на трезора. Другото би означавало да се търси черна котка в тъмна стая.

"Без да знаем данните за кредитния портфейл, много трудно може да се вземе решение. Не вярвам да се стигне до санкции от Брюксел, но трябва да се предприемат конкретни действия и БСП ще подкрепи всяко конструктивно решение“, каза още Сергей Станишев.

По-късно лидерът на Партията на европейските социалисти и кандидат-депутатите от региона участваха в дискусия с младежи.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK