Жени Начева ще бъде председател на Надзорния съвет на НЗОК

Снимка: eruditabg.com

Жени Начева, д-р Бойко Пенков и Росица Велкова-Желева са определени за представители на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, като Жени Начева ще бъде председател на този орган, реши правителството.

Кирил Ананиев, който беше избран за министър на здравеопазването, д-р Мирослав Ненков и Лидия Нейчева са освободени от ръководните длъжности в НЗОК поради промяна в служебното им положение.

Към момента Жени Начева е заместник-министър на здравеопазването. Тя е отговаряла за бюджета и финансите в Националната здравноосигурителна каса, която по-късно оглавява. До назначаването й за заместник-министър на здравеопазването е директор на дирекция в Министерството на финансите. 

През 2010 Начева е отстранена от директорския пост в НЗОК. Софийски градски съд повдигна срещу нея обвинение за длъжностни престъпления.

Д-р Бойко Пенков също е заместник-министър на здравеопазването към настоящия момент. Той е заемал различни позиции в здравния сектор. Бил е начело и на Националната здравноосигурителна каса. Д-р Пенков два пъти е заемал длъжността заместник-министър на здравеопазването.

Росица Велкова-Желева е заместник-министър на финансите. До назначаването й на този пост е дългогодишен ръководен служител в Министерството на финансите. Била е и заместник-председател на Държавната агенция за осигурителен надзор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK