Община Благоевград с награда „ПроКултура“

Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград бе удостоена с годишната награда „ПроКултура 2017” за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура. За престижното отличие се конкурираха десетки общини, но то бе присъдено на Община Благоевград за провеждане двата големи фестивала - „Франкофоли. Благоевград“ и „Тара-ра-бумбия“. 

С връчването на наградата, Община Благоевград за пореден път получи признание за  успешното прилагане на интерактивни подходи за привличане на младите хора към занимания с културна и спортна насоченост.

През последните години развитието на културата и приобщаването на младите хора към нея е приоритет за Община Благоевград. Благодарение на целенасочената политика, водена от кмета д-р Атанас Камбитов, Благоевград дава възможност за изява на творци от различни възрасти и националности.

Наградата „ПроКултура 2017”  бе връчена по време на Джаз фестивала в Банско, в рамките на V Националната конференция „Достъп на младите хора до култура: Дигиталните иновации“.

Престижното награда се дава от БАРОК /Българска асоциация на работодателите в областта на културата/ и Гражданския институт. Освен категория „Община“, награди бяха връчени още в категориите: „Държавен културен институт“ „Общински културен институт“ „Културна организация“ , „Община“,  „Образователна организация“ , „Гражданска организация“ , „Медии“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK