Националният отбор за хора в инвалидни колички на лагер в Благоевград

Снимка: Disabledsportsbg.com, архив

Националният отбор на България за хора в инвалидни колички по тенис избра Благоевград за провеждането на подготвителен лагер. Той ще се проведе в рамките на три дни.

Програмата  включва състезания, които стартират  на 28 април и ще продължат до 30 април. Те ще се проведат на твърдите кортове на базата на Югозападен университет „Свети Иван Рилски“. В тенис надпреварата ще се включат националите от отбора за хора в инвалидни колички на България.

Първият мач започва от 14:00 часа в петък ( 28 април) до 16:00 часа. Играта продължава в събота (29 април) от 10:00 до 12:00 часа. Ще има пауза от няколко часа, след което, в 14:00 часа започва вторият мач за деня. В последния ден от спортния уикенд - 30 април (неделя), в 10:00 часа състезателите ще започнат игра. В 14:00 часа ще се върнат на кортовете за финален мач, който ще продължи до 16:00 часа.

Спортът  средство за интеграция и социализация. Благодарение на програмата „Тенисът за хора в инвалидни колички“ много хора с увреждания намират начин да се освободят от напрежението, спортувайки с ракета в ръка.

Това е един от официалните параолимпийски спортове, а също така има и турнири за Големия шлем. Организатори на добрата инициатива са Българска федерация по тенис и Борис Томов - координатор и треньор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK