Еко библиотека "Млад еколог" създава НЧ „Пробуда 1961“ – Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

НЧ „Пробуда 1961“ – Кюстендил, стартира проект „Зелен@ библиотека“ към Фндация „Глобални библиотеки – България“ с продължителност 7 месеца. Партньор е НУ „Св. Климент Охридски“, а целевата група са деца и младежи от 7 до 29 години.

„Целта е да се ангажира вниманието на учениците с дейности по опазване и грижа за околната среда, както и да ги накара да променят негативното си отношение към нея като се изтъкнат ползите и благоприятното влияние на природните продукти върху човешкия организъм“, каза Милена Маркова – председател на НЧ „Пробуда 1961“ – Кюстендил.

Предвижда се да бъде създадена подстраница „Зелен@ библиотека“ към интернет страницата на читалището, която да съдържа разнообразна информация, свързана с опазването на околната среда, климатичните промени, биоразнообразието и устойчив начин на живот.

„Ще бъде създадена Еко библиотека „Млад еколог“ с участието на доброволци към читалището и ученици от НУ „Св. Климент Охридски“. В Еко библиотеката ще се провеждат беседи и обучения с екологична насоченост“, уточни Маркова.

Предвижда се и почистване на прилежащия терен около читалището и училището и засаждане на цветя и храсти.

Сред интересните занимания ще бъде и уъркшоп „Нов живот на изхвърлени предмети“ и събиране на рецепти за приложението на различните билки в бита, медицината и кулинарията.

„Ние от Началното училище няколко поредни години работим по еко проекти. Децата имат изградени навици относно екологичното мислене“, каза Даниела Бекова от НУ „Св. Климент Охридски“.

Проектът е на стойност 3 522 лева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK