Абитуриент от ПМГ „Проф. Еманиул Иванов“ - Кюстендил, с три награди за свой проект

Снимки: личен архив

В Боровец се проведе Осемнадесетата ученическа секция на 47-ата Пролетна конференция на Съюза на математиците в България, организирана от Ученическия институт по математика и информатика към БАН.

В постер-сесията по информатика и информационни технологии Светослав Георгиев от ХII а клас на ПМГ "Проф. Емануил Иванов" - Кюстендил, получи грамота за отлично представяне и оценка Отличен 6 за проекта си Hovercraft RC.

Това е умален модел на истински хоувъркрафт, който предоставя възможност за обхождане на труднодостъпни терени.

За своя проект Светослав получи и специална награда от Стоян Велев от SAP Labs Bulgaria - център за разработка на софтуер и един от лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България.

Специален сертификат и награда за проекта му беше връчена и от доц. проф. Златогор Минчев от Института по информационни и комуникационни технологии към БАН и ръководител секция „Информационни технологии в сигурността“. Той е и директор на Съвместния център за обучение, симулации и анализ  към секция „Информационни технологии в сигурността“.

Светослав Георгиев е поканен да представи своя проект и на Международната конференция CompSysTech, в която участват основно членове на европейските тематични мрежи, инициирани и коо​рдинирани от Русенския университет.

Ръководител на Светослав е Валентина Стоименова, учител по информационни технологии в ПМГ „Проф. Еманиул Иванов“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK