За последните 24 часа в Гърция са избухнали 60 пожара

Снимка: ЕПА

На остров Родос е най-мащабният пожар

60 горски пожара са избухнали за 24 часа в Гърция. Няма пострадали. В близост до границата с България забраниха да се влиза в горски райони, заради високата пожароопасност.

На остров Родос е най-мащабният пожар. Гасят по въздух със самолети и хеликоптери. Над сто пожарникари се опитват поне да ограничат разпространението на огъня. В помощ изпратиха огнеборци от остров Самос. Присъединиха се и доброволци. Собственици на яхти и рибарски лодки заявиха готовност да помагат.

Властите евакуираха жителите на няколко села. Няма опасност за туристите. Огънят е далеч от хотели. Взети са мерки за живота на хората, съобщи заместник-министърът по защита на гражданите Никос Хардалиас.

От днес започва най-топлата седмица от 40 години, казаха метеоролозите, прогнозирайки температури около 46 градуса по Целзий.

Областният управител на област Еврос, в близост до границата с България, забрани за днес хората да се доближават дори до горски райони, поради голяма опасност от пожари.

Лекари предупреждават туристите да са изключително внимателни и на плажа, като избягват продължително стоене на слънце. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK