Гърция затвори за ТИР-ове шест пункта на границата с България

Снимка: Infomreja.bg, архив

Забраната е въведена от 6.00 часа тази сутрин заради очакван обилен снеговалеж

Гърция затвори шест пункта на границата с България за тежкотоварни автомобили.

Поради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка - обилен снеговалеж, по решение на гръцките власти, от 06:00 ч. на 05.01.2020 г. не  се пропускат автомобили с товароносимост над 1,5 т.

Забраната е валидна за ГКПП Кулата-Промахон, ГКПП Илинден-Ексохи, ГКПП Капитан Петко Войвода-Орменион, ГКПП Златоград-Термес, ГКПП Маказа и ГКПП Ивайловград.

Трафикът е нормален за леки автомобили на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщават от МВР.

Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП Кулата е възможно да има промени в организацията на движението на товарните автомобили през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства.

На границата със Сърбия, Северна Македония, Румъния и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От ГД „Гранична полиция“ напомнят на пътуващите:

При излизане от България на ненавършили пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат представени:

  • документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв);
  • оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK