Отварят пешеходната част на надлез „Иван Вазов“ в Перник

Снимки: Община Перник

Платната за движение на автомобили ще останат временно затворени заради аварийни ремонтни работи

В понеделник /23.11.2020 г./ за движение ще бъде отворена пешеходната част на надлез „Иван Вазов“. Платната за движение на автомобили ще останат временно затворени заради аварийни ремонтни работи по една от носещите колони на моста, на която са установени пропуквания. Ремонтът ще бъде извършен за сметка на фирмата изпълнител.

Останалите колони също са проверени и по тях не са установени проблеми. Обследването на колоните не е било предвидено при изготвянето на проекта и поради тази причина не е извършено преди началото на ремонта. При нормално протичане на ремонтните дейности мостът ще бъде пуснат в експлоатация в началото на декември.

Ремонтът на надлез „Иван Вазов“ започна през май и продължи на няколко етапа. До края на седмицата ще се полага маркировката на съоръжението и ще бъдат извършвани довършителни работи. Стойността на проекта е 1 650 000 лв. Финансирането бе осигурено на няколко етапа. Община Перник е поискала два пъти по 600 000 лв. Осигуреното финансиране за стартирането на проекта бе недостатъчно, затова бяха поискани още 450 000 лв. дофинансиране.

В първоначалния проект не бяха включени изграждане на дъждовна канализация в ниската част на моста и полагане на трасета за кабелни комуникации, което наложи промени в него. Не бе предвиден и ремонт на пешеходните пасарелки, които фирмата изпълнител ремонтира със собствени средства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK