Срещу Алексей Петров е стреляно с български гранатомети, намерена е колата на нападателите

Алексей Петров, снимка: Infomreja.bg, архив

Колата, с която са избягали извършителите на нападението над Алексей Петров в четвъртък, е била намерена, предаде БНР.

Червеният Опел "Астра", с който се смята, че са избягали извършителите, е бил с регистрационни номера 3860, които вероятно са крадени. Колата е била открита близо до мястото на опита за покушение.

По-рано тази сутрин се появи информация, че са открити и двата гранатомета, с които е стреляно по колата на Петров. Експертизата на оръжията е показала, че те са българско производство.

Става дума за десантни гранатомети РПГ-22. Те са произведени в България и с тях може да се стреля само веднъж, съобщиха пред БНР източници, близки до разследването. Експертизата на оръжието е показала, че то е лесно за пренасяне, но не се отличава с висока точност.

Разследването трябва да покаже къде точно са произведени оръжията и откъде са откраднати.

Все още продължава издирването на двамата мъже.

По Алексей Петров бе стреляно малко преди 9.00 часа в четвъртък в столичния квартал "Кръстова вада". Няма пострадали хора, като е повреден автомобилът на Петров, както и временна постройка. Прокуратурата започна разследване.

Това е втория подобен инцидент, след като през 2002 г. Петров бе прострелян пред басейна "Спартак" в София. Алексей Петров е бивш служител на Специализирания отряд за борба с тероризма. През 2008 г. името му бе огласено от тогавашния вътрешен министър Румен Петков като офицер под прикритие в ДАНС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK