Сидеров не иска каски, а сиво вещество под каските

Снимка: news.bg

Няма нужда от каски, има нужда от сиво вещество под каската. Това заяви в студиото на bTV лидерът на "Атака" Волен Сидеров в коментар по за отношенията в малката коалиция.

Припомняме, че още в изборната нощ от ВМРО контраатакуваха своя партньор в управлението със заканата, че ще последват съдебно търсене на отговорност за лъжите и клеветите по време на кампанията. Няколко дни след това зам.-председателят на ВМРО и депутат Искрен Веселинов изказа мнение и че коалиционното споразумение ще трябва да се преразгледа.

Припомняме също, че на европейските избори, на които трите патриотични формации се явиха самостоятелно, след като месеци наред не постигнаха споразумение за потвърждаване на коалицията, ВМРО поведоха с резултата и успяха да спечелят два мандата, като в ЕП отиват водачът на листата Ангел Джамбазки и изведения напред с преференции Андрей Слабаков. 

По думите на Сидеров от ВМРО похарчили между 6 и 8 млн. лева за евроизборите - главно за застъпници. В град като Пазарджик имат между 500 и 1000 застъпници, каза Сидеров.

"Не поздравих Каракачанов в изборната нощ, защото как да поздравя една измама. Това не е честен вот. Ще излизат факти. Никога ВМРО не са взимали повече от 1 % на парламентарни избори. В момента този резултат беше от една много голяма сделка. Тези 7 % ще струват на българския народ 3 млрд. лева", заяви Сидеров обвързвайки изборния резултат на ВМРО и покупката на изтребител Ф-16 за българската армия.

Според Волен Сидеров с изказванията от последните дни ВМРО искат да бъдат записани като единствената патриотична формация в България, но това няма как да стане.

Сидеров няма индикации от другите коалиционни партньори за искане за преразглеждане на споразумението, а и той не вижда основания в тази посока. Не виждам какво има да се променя, заяви категорично Сидеров и посочи, че си има управленска програма и по нея се работи. По думите му това е единствената посока, в която коалиционното споразумение може да се разглежда.

Разписали сме управленската програма, остават още 2 години. Може да се добавят нови цели, да се подпише анекс. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в отговор на въпроса: "В разпад ли е малката коалиция".

След изборите не се е чувал с партньорите си Каракачанов и Валери Симеонов, чул се е по телефона с премиера Бойко Борисов. Впечатлението на Сидеров е, че премиерът също няма намерения и искания за преразглеждане по някакъв начин на коалиционното споразумение.

Волен Сидеров не се е чувал и с Цветан Цветанов. За оттеглянето и ставането му като редови член на ГЕРБ, лидерът на "Атака" предрече политическия път на Де Гол, който се оттегля от политиката, но после се връща, за да направи най-значимите си стъпки. Това очаква от и за Цветанов Сидеров, който изказа уважението си към направеното до този момент от Цветанов.

Волен Сидеров атакува и фирмата, която брои бюлетините на вота и на тези избори - "Информационно обслужване", които били с неясна собственост. Волен Сидеров намекна, че заради това може и да се правят всякакви манипулации на вота на българския народ. Той смята да подаде официално искане за проверка на фирмата./ news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK