Красимир Каракачанов: Честит празник, будители!

Уважаеми сънародници, уважаеми учители, уважаеми научни и читалищни дейци,

Днес е един славен ден за България - ден, в който тя разказва на света за своите будители пътеводители, които прекрачиха тъмата и изведоха народа ни на светъл път, по който смело вървим и до днес.

Това е път, продължен от днешните учени, учители и днешните будители. Нашата история е изпълнена с личности, каквито другите народи си нямат, а това са Кирил и Методий, Паисий Хилендарски, Иван Вазов, Петър Берон, Христо Ботев, Васил Левски, Софроний Врачански, Никола Корчев и хилядите други заслужили за нашето просвещение и свобода.

На този ден, приет за нашата визитка към света, нека отрупаме паметниците на тези възрожденци и борци с венци и цветя в знак на признателност и се поучим от техния светъл пример и от тяхното дело, изписано със златни букви, над които никога да не пада забрава, нека да го предадем на младото поколение!

Поклон пред неувяхващата им памет!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Красимир Каракачанов

Министър на отбраната и председател на ПП "ВМРО-БНД"

 

КОМЕНТАРИ

Ива Илиева12:39 - 01.11.2018
Само дето Каракачанов и останалите обединени патриоти са много далеч от делата на будителите. Днешните патриоти са хора облечени с власт, извършващи престъпления и замесени в престъпни схеми без да понасят каквито и да било наказания
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK