Двама евродепутати, депутат и кмет на първа копка в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Кметът Атанас Камбитов постави символично начало на дейностите за обновяване на улица „Марица“ в Благоевград. Официални гости на събитието бяха евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет, тримата заместник-кметове на Благоевград, екипът по проекта, граждани.

„Стана традиция представители на Европейския парламент да присъстват на първите копки по проекти в Благоевград. Вярвам, че това ще продължава и занапред. Реализираме поредния обект по проект "Благоустрояване на градската среда". Само преди няколко дни направихме първа копка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и на сградата на Община Благоевград.

Така ще бъде до края на есента, до момента, в който обхванем заложените 44 млн.  лева по Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът предвижда и подмяна на водопровод и канализация. Това е много важно, защото жителите в района постоянно имат проблем заради аварии на ВиК мрежата. След ремонтните дейности, улицата ще придобие съвременен изглед  и ще бъде по-комфортно за хората“, каза кметът Камбитов и пожела строителите да се справят качествено и в срок.

Обектът „Благоустрояване на улица „Марица“ в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов” е част от мащабния проект „Благоустрояване на градска среда“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 13 149 400.31 лв, а стойността на обекта е 1 827 857,43 лв.

Предвиждат се обновяване на надземната и подземна улична инфраструктура, създаване на комфорт при пътуването и добро отводняване на улицата, подобряване на сигурността, безопасността и енергийната ефективност чрез ремонтиране на тротоарните настилки и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление, освобождаване на зони за паркиране за жителите и гостите на Благоевград, облагородяване на зелените площи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk