Шефът на "Пирогов": Като директор на болницата няма как да остана безразличен към нарушенията

Снимка: Infomreja.bg

Шефът на "Пирогов"- проф. Асен Балтов, в интервю тази сутрин заяви категоричната си позици по случая с починалия Спас Добрев, на който му бе отказана лекарска помощ.

Балтов сподели, че е научил за случая чак при пристигане на писмото на съпругата на починалия, адресирано до министъра на здравеопазването. Преди това не му е било съобщено за фаталния случай. Шефът е уволнил дежурния екип, макар че съвсем ясно разбира и страната на лекарите, и страната на роднините. Като лекар, той самият оценява уволнението като драстична и крайна мярка, но пък опечалените не могат да бъдат компенсирани за загубата на човека, и то по такъв жесток начин. 

Още директорът оправда, че в спешния център нощните смени са поемани само от спациализанти. "Няма как специализантите да работят без придружители", каза шефът. 

Проблемът в "Пирогов" остава липсата на кадри. Това е структура с много тежък ритъм на работа, в която не може да има изисквания за 6-часов работен ден, както правят някой от кандидатите за работа, обясни Балтов. 

Множеството обвинения за съкращения, които е направил, също не са справедливи, допълни той, защото съкратените са хора в предпенсионна или следпенсионна възраст. "Нека дадем път и на младите!"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK